Khamis, 14 November 2013

14 NOV 2013 : X*X* AKU PON NAK REHAT

salam semua.. pembaca dan trader fcpo...
semoga Allah memberi hidayah dan rahmat kepada kita semua.


analisis lepas.. pergerakan harga fcpo,, alhamdulillah bergerak seperti dijangka,, tahniah semua jika anda OV dan hold buy... rezeki utk anda.. dr ALLAh.
harga cpo sudah menguji semula 2630... tetapi tidak dpt melepasi nya.. dan membuat penurunan mengejut,, tetapi sekali lagi cuba stabil dia atas 2600.. apa apa pon.. harga masih dlm range 2600-2630 yg mana bagi aku,, masih tidak menentu,.. samada akan teruskan mendaki,, atau sebaliknya...


tfd
aku snapshoot dua chart daily,,,  yg mana menarik utk direnungkan

chart pertama aku gariskan kemungkinan.. walau pon aku sendiri blom pasti.. tgh tunggu signal yg akan mengkonpemkan aksi seterusnya..
kalau ikut feeling,, ada dua kemungkinan,, jika masih ada daya .. di bantu oleh faktor fundamental,, kemungkinan harga boleh pergi ke next resistan.. 2700,, seolah olah masih dlm cycle 3 tren menaik,,

jika tak berdaya.. sudah letih,, dan tiada faktor pusher.. fundamental la ni,,, kemungkinan kedua,, harga akan turun dulu,, ke next support 2450..

carta kedua..
tcpro ckp .. candle semalam tu dah trigger reversal .. nak turun.. tapi aku ckp.. tunggu dulu... biar hari ni candle merah dulu.. baru konpem,.utk sell .. teknik candel 123 masyuk safetrader .. boleh diaplikasikan..

ema20... harga diatas garisan. bull mode masih dlm kepala...



tfm

teorwm EW safetrader... aku nampak mcm cycle 3 nak mula.. tp blom boleh konpem ..

fibo .. kalu betol cycle 3 jadi,, aku target 2450



firasat trade..
plan a
utk shorterm,, aku lebih suka utk sell dulu,, dlm range 2600-2630 adalah low risk,.. cut 2635..
popit 2450

plan b
break 2630 & stabil.. buy 2640.. popit 2700
sl 2620


*******************************************************************************
ha lagi satu..
aku nak mintak. pembaca punye respon,, kalu anda suka dgn aku analisis aku..dan mahu aku teruskan beranalisis kat blog ni... sila komen 'YES' diruangan kat bwh..( ps:. bolehkan aku dpt komen YES dr 100 org pembaca?)

 Ini jadi pembakar semangat aku utk meneruskan blog ni.. 
********************************************************************************

13 ulasan: