Selasa, 8 April 2014

8 APRIL 2014. subwave 5.. dlm wave 3 extension.

assalamualaikum.. ya antum..

wah . dah lama rupanya aku tak update analisa aku dlm blog ni..
aku byk bercerita dlm fb..
itu pon byk yg haru biru...


aku mohon maaf kepada mereka yg follow aku dlm grop 123 masyukk safetrader.. nampaknya.. dlm 3 trade terakhir ini .. byk yg terkena.. ugi ugi ugi... huhuhu.
kekadang.. kena goreng jugak dgn fcpo ni..
tambahan .. bila dah lama tak update blog..
byk la rules yg tak ikut..
nasib badan..

Jumaat, 14 Mac 2014

14 MAR 2014 Subwave IV dari superbull wave 3 extension

assalamualaikum.. ya akhi..

bertemu lagi kita...utk phasa seterusnya.. liku liku turun naik fcpo.

imbas balik analisa sebelumya,.. terdapat huru hara dlm analisa bila harga cpo melonjak melepasi level
yg aku jangka 2850... hingga membuat harga tertinggi 2916..
 dlm grop 123 masyuk safetrader di fb.. aku ada ulaskan.. jika anda execute trade entry sell di  2850-2870..kemungkinan anda akan membuat stoploss apabila hargha melepasi 2900.

apapon.. ini semua permainan fcpo.. jika mahu turun.. macam  macam  perkara gila yg dia buat.. kepada mereka yg lemah capital..aka modal cukup makan pasti merana,,,

aku utk pengetahuan dan panduan.. suka letakkam utk satu lot rm10k margin..tak kesahla berapa margin yg bursa umumkan,.utk apa? ini utk elakkan emosi menjadi tak keruan apabila harga ,melawan analisa hingga melebihi tahap mampu tahan,

Ahad, 2 Mac 2014

2 MAr 2014.. pembetulan analisa superbull

salam,

merujuk kepada analisa  28 feb 2014.. terdapat ketidak konsisten analisa dari analisa sebelumnya.

jika analisa sebelumnya..aku menekan kan bahawa harga akan sentuh 2850 dahulu sebelum ,membuat berehat..retrace..

aku ingin betulkan minda trade 28 feb optian A..
yang sepatutnya ..
sell 2840-2850
cut 2870
popit 2720-2700

jika ada pembaca yg execute angka sebelumnya,,
minda trade..

Jumaat, 28 Februari 2014

28 FEB 2014 wave 3..extended

assalamualaikum semua..

alhamdulillah.. tahniah aku ucapkan kepada mereka yg sabar dan simpan long position ari tu..
harga mendaki dr 2700 hingga 2818 .. iaitu dlm zone pengambilan unutng 2800-2850 yang aku jangkakan..
tahniah,... pakat kongsi rezeki allah.

utk seterusnya...
analisa aku..

Khamis, 20 Februari 2014

19 FEB 2014. SuperBULL ...sesi panaskan badan

salam sahabat ..pembaca semua..

dekat sebulan aku tak menulis sebarang pencaturan..kerana bagi aku .. analisis 16jan yg lepas masih sah hingga kini.

jika kita balik semula ke analisis tersebut.. aku ucapkan tahniah kepada mereka yang betol2 berdagang seperti aku sarankan kan.. tahniah harga dari 2500..mendaki hingga 2690.  tahniah hampir 200 mata milik anda. walau tak dapat sepenuh..dpt sebahagian pun  ,.alhamdulillah.. rezeki milik allah.

okey.. mari kita beranalisis utk putaran seterusnya..setakat mana kekuatAN si kerbau balau ni.